Vad vore frukosten utan bröd i någon form? För mig är det nästan ett måste för att min frukost ska kännas komplett. Pålägget är dock minst lika viktigt som själva brödet. Här är ett urval av mina favorittmackor.
färskost, avokado, granatäpple & en gnutta flingsalt. gärna på rostat bröd. grymma kontraster i både smak och färg.
avokado, rödlök, rostade pumpafrön, pressad citron & flingsalt. godast på grovt rågbröd.
äggröra på rostat bröd är oslagbart. fint att garnera med några solrosskott.
färskost, rucola, tomat & rödlök på frökuse. enkelt och smarrigt.
Elina says
Jag älskar verkligen mackor. Den första mackan med avokado och granatäpple ser hur god ut som helst! 🙂 Den kombinationen måste jag prova!
lina says
Elina: Ja, det är en riktig lyxmacka som jag älskar!
matarkivet says
Nu fick du mig att minnas en av mina favoritmackor jag inte ätit på länge. Danskt rågbröd eller knäcke med mosad skivad kalkon, avocadoskivor och Santa Marias italienska salladskrydda. Mums! Dina ser jättegoda ut, särskilt de två med avocado som jag är svag för 🙂
Helena mitt i smeten says
Åh, vilka läckra mackor! Jag blir sugen på allihop.
Sofie says
Tycker alltid det ser så gott ut med avocado på mackor men äter det aldrig!! Ändring! Underbara smörgåsar!
Martina says
Avocado och keso är mitt favvopålägg!
Johanna says
Åh, avokadomacka på rågbröd e ju de bästa som finns.
Förresten! Har du funderat på att testa en vegansk vecka? Skulle va kul att se vad du skulle kunna hitta på! 🙂 Ha det bra!