Det går ju bara inte att tröttna på våra svenska äpplen (eller vad säger ni)! I veckan är det dessutom bra pris på dem i butiker nära mig så nu bunkrar jag:)
Den här årstiden är det fantastiskt att starta dagen med en värmande och mättande gröt. Jag är ju helt såld på havrekligröt sedan en lång tid tillbaka och denna variant har fått smak av hösten i form av just äpple, kanel samt mandel. Rustikt, värmande och ger en härlig start på dagen!
Höstgröt med havrekli, äpple och mandel
1 portion
1 dl havrekli
2 1/2 dl vatten
en gnutta salt
1 svenskt äpple, tärnat i fina tärningar alt rivet
1 tsk linfrö
1/2 tsk kanel
1-2 torkade fikon, skivade alt russin
6 mandlar, grovt hackade, valnötter är också gott
Blanda havrekli, vatten och salt. Låt gröten koka på svag värme i några minuter. Blanda ner äpple, linfrö, kanel och russin. Rör om och häll upp gröten på tallrik/skål. Toppa med några äppelbitar och den hackade mandeln, servera med mjölk, havre- eller mandeldryck.
Kommentera