Själv startar jag de flesta av mina dagar med en rejäl grötfrukost. Helt enkelt av den anledningen att det är just gröt jag gillar allra bäst att kicka igång dagen med. Morgongröten värmer gott i magen och gör så att jag håller mig mätt tills det är dags för nästa mål. Till er som inte vanligtvis äter grötfrukost vill jag verkligen att ni ska ge er på denna havrekligröt med höstsmaker som svenskt äpple och mandel. En rustik gröt med härliga smakkombinationer som passar speciellt bra nu på hösten. Lova mig att testa redan i helgen!
Höstgröt med havrekli, äpple och mandel
1 portion
1 dl havrekli
2 dl vatten
en gnutta salt
1 svenskt äpple, tärnat i fina tärningar alt rivet
1 tsk linfrö
1/2 tsk kanel
1/2 msk russin
6 mandlar, grovt hackade
Blanda havrekli, vatten och salt. Låt gröten koka på svag värme i några minuter. Blanda ner äpple, linfrö, kanel och russin. Rör om och häll upp gröten på tallrik/skål. Toppa med några äppelbitar och den hackade mandeln, servera med mjölk, havre- eller mandeldryck.
Kommentera