Ikväll invigde vi nya ugnen med en enkel Fredagspaj! En väldigt improviserad sådan, man tager vad man haver liksom:) Fräste morot, palsternacka, lök och skinka. Blandade i lite tärnad feta, smaksatte med salt, peppar och timjan. Till sist toppades pajen med en äggstanning & lite riven västerbotten. Mycket gott resultat!
Ha nu en supermysig helg. Ta hand om er, tänd ljus och mys med nära och kära. Kram!!!
Fredagspaj med rotsaker & skinka
4 portioner
en sats pajdeg
1 morot
1 palsternacka
1 gul lök
200 g rökt skinka
1 msk rapsolja
100 g fetaost (tärnad)
1 tsk torkade timjan
salt, peppar
2 ägg
2 dl mjölk
salt, peppar
1 dl riven västerbotten
Förgrädda pajskalet. Riv morot och palternacka. Hacka löken. Tärna skinkan. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs rotsaker, lök och skinka några minuter. Tillsätt fetaosten och smaksätt med timjan, salt och peppar. Fyll pajskalet med det frästa. Vispa ihop äggstanningen, smaksätt med salt och peppar. Häll stanningen över pajen och toppa med osten. Grädda mitt i ugnen (225 grader) ca 20 minuter. Servera med rucola och tomat.
Emma says
Mmm, började om, kunde inte hålla mig borta från bloggandet. 🙂
Livet går ju upp och ner ibland, så det är bara.
Så ni har fått ugn nu i alla fall! Trevligt, hoppas allt går bra med köket, förstår att det blir jobbigt ibland med det. Men du får tänka att det blir skönt när det är färdigt och snart har ni väl en liten bebis också? 🙂
Sköt om dig!
Filibabba says
åh vad gott det ser ut! Pajer i alla dess olika former är underbar mat! 😀
lina says
Emma: Kul tycker jag, eftersom jag gillar att kika in hos dig!!!!!
Filibabba: Paj är toppen!