En god pastarätt är aldrig fel att inleda helgen med. Dessa lammfärsfyllda cannelloni med ett täcke av tomatsås och smulad fetaost är bara så goda! Fixa en stor sallad till och ett bra rödtjut så kan jag nästan lova att fredagskvällen är räddad:)
Lammfärsfyllda cannelloni
4 portioner
ca 12 cannellonirör
400 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
1 riven morot
2 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar
1 sats tomatsås (alt färdig tomatsås på burk)
100 g fetaost
svartpeppar
Koka en sats av denna tomatsås. Förkoka cannellonin ca 4 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs färs och lök i rapsolja i en stekpanna. Tillsätt sedan tomatpuré, riven morot, oregano, salt och peppar. Fyll cannellonirören med lammfärsröran och lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred över tomatsåsen och smula över fetaosten. Gratinera i ugn (225 grader), ca 12-15 minuter. Mal över lite svartpeppar. Servera med en god sallad.
Sara på Vardag.nu says
Åh jisses, vad gott det där ser ut! 🙂
Lina Abrahamsson says
Ja, en pastarätt i världsklass:)
Amanda says
Ska testa på att göra cannelloni imorgon, men här blir det svampfyllning istället 🙂
Lina Abrahamsson says
Låter väldigt gott med svampfyllning:)!