Veckans fredagsfika är den klassiska filmjölkslimpan med lite ny tvist, nämligen innehållandes chiafrön.
Det är inte så ofta jag gör detta bröd numera men ibland kan jag bli riktigt sugen:) Gillar dessutom enkelheten och i detta recept får man 2 st bröd, perfekt att stoppa ett i frysen. Som pålägg är det gott att ha smör, ost & gurka (speciellt när den är nybakad) eller som på denna bild, skivad avokado.
Hoppas ni får en riktigt mysig helg nu. Kram.
Filmjölkslimpa med chiafrön
2 bröd
10 dl vetemjöl
6 dl grovt rågmjöl
3 tsk bikarbonat
1 dl chiafrön
1 1/2 dl havrekli
1 tsk salt
1 liter filmjölk
3/4 dl sirap
Pumpafrön
Sätt ugnen på 175 grader. Klä två formar (ca 1 1/2 liters) med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan filmjölk och sirap, rör ihop ordentligt. Fördela degen i formarna, strö över pumpafrön och grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 minuter.
Kommentera