fredagsfika: chokladsnitt med flingsalt

Småkakor bakar jag inte speciellt ofta men när jag väl gör det föredrar jag enkla sådana. Som dessa chokladsnitt med flingsalt. Knapriga godbitar med ett något mjukare inre och kombinationen choklad & salt vet ni ju redan vad jag tycker om:) Man får se upp med saltet dock. Det är en fin balans och det får absolut inte vara för mycket, en gnutta på varje kaka som jag smular över och trycker ner försiktigt med fingret. Underbart goda och svåra att sluta äta:)

 


Chokladsnitt med flingsalt
Ca 30 st (satsen går också bra att dubbla)

100 g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av god kvalitet
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker och sirap. Sikta ner vetemjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker och vispa ihop till en smulig deg som du sedan nyper ihop. Dela degen i två delar och rulla ut delarna till längder på mjölat underlag. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt, strö över flingsalt och platta till/tryck ner med fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på ugn. Skär i snitt direkt och låt sedan kallna helt på plåten Förvara i burk med lock.

Förutom att husera här inne så finns jag även på Instagram, Facebook, Bloglovin och Twitter för er som vill följa mig där.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *