För trötta helgfirare som vill ha något enkelt och gott ikväll rekommenderar jag dessa heta räkor. Receptet har jag hittat i ett gammalt nummer av tidningen Laga Lätt, och det är en återkommande favorit här hemma. Lätt att variera också med olika typer av grönsaker och smaksättningar. Servera med bröd som går att suga upp den goda såsen med:)
Räkor i het sås
4 portioner
1 kg räkor med skal
3 scharlottenlökar (storlek small)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 stjälkselleri
2 msk tomatpuré
1/2 tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 dl mellan eller matlagningsgrädde
1 lime
olja till stekning
salt, svartpeppar
dill
Skala räkorna. Skala och hacka löken, skär paprika och selleri i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter. Tillsätt tomatpuré, tabasco, worcestersås och grädde. Pressa ca 1-2 msk lime över såsen, smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna strax innan servering och rör om. Garnera med dill och servera grytan med en limeklyfta.
Hanna says
En fredagsrätt helt i min smak! Och vad fint du har fått härinne 🙂
Lina Abrahamsson says
Tack Hanna! Ja, den är allt som en fredagsrätt i mitt tycke ska vara:)
Emma says
Det blev jättebra här inne! Ser stilrent och ”fräscht” (kommer inte på något bättre ord…;) ) ut på något sätt.
Lina Abrahamsson says
Tack Emma! Känns skoj att äntligen få en uppfräschning och spännande med nytt bloggverktyg också!