Nu är första ljuset tänt! Tycker egentligen att denna tid innan jul är som mysigast med alla förberedelser och annat mys. När själva julen kommer går det så snabbt och sedan är allt bara över. Vår första advent startade iaf med god pepparkaksgröt, sedan massor med adventsfika och till middag blev det en enkel lövbiffswok med rödkål och broccoli. Kanske avslutar vi kvällen med ännu mer glögg, för myskänslans skull. Blir så himla törstig när jag dricker glögg bara. Det är ju väldigt sötsliskigt och en stund efter vill jag bara hinka i mig vatten:) Någon som känner igen sig?
Pepparkaksgröt med apelsin & lingonsylt
2 portioner
1 1/2 dl bovetekross
3 dl vatten
1 krm salt
2 tsk linfrö
1 1/2 tsk pepparkakskrydda
1 apelsin, i bitar
lingonsylt
Skölj bovetet i hett vatten och sedan i kallt. Koka bovetekross med vatten och salt på svag värme i ca 10 minuter. Blanda sedan i linfrö och pepparkakskrydda. Toppa gröten med apelsinbitar och lingonsylt. Servera med mjölk.
Enklaste woken man kan tänka sig: strimlad lövbiff som fräses i lite olja, krydda med salt och peppar. Lägg köttet åt sidan och fräs sedan strimlad rödkål, rödlök, vitlök och broccoli. Tillsätt köttet och hoisinsås. Servera med nudlar och cashewnötter. Mums!!!
charlotta says
åh, jag håller med – det är ju absolut mysigast nu, innan julafton. när julafton väl är över vill jag bara slänga ner alla julsaker nästan direkt och fokusera på det nya året istället!
Remsan says
Alla stakar och stjärnor har högst mysfaktor i början av december. Älskar 1:a advent!
Vad gott att krydda gröten med pepparkakskryddor. Wok är alltid gott. Fin var den också.
Helena Ljunggren says
Pepparkaksgröt låter som nåt jag absolut måste prova.
Den Rockande Kocken says
Ny chans att vinna hos Den Rockande Kocken, missa inte den pågående tävlingen… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=266
Anonymous says
Vilken bra idé med pepparkaksgröt. Gillar också idén med valnötter i adventsstaken!
Helena says
Både gröten och woken lät väldigt goda. jag är väldigt förtjust i hoisinsås.