Nu har vi pratat många snabba vardagsfavoriter här inne, och här kommer ännu en. Med kokt pasta i kylen fixar du denna rätt på max 10 minuter. Vardagssmart mat gillas, eller hur?
Laxpasta med äpple, dill- och pepparrot
4 portioner
1 gul lök
1 äpple, gärna syrligt
1 msk rapsolja
1 burk lätt creme fraiche
1/2 msk fiskfond (el 1/2 fiskbuljongtärning)
300 g kallrökt lax
svartpeppar
färsk dill, hackad
färsk pepparrot, riven
kokt pasta (för fyra personer)
Skala och hacka lök och äpple. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna och fräs lök och äpple några minuter på medelvärme. Tillsätt creme fraiche och fiskfond, låt puttra ihop någon minut. Tärna laxen och lägg i den tillsammans med den kokta pastan, smaka av med svartpeppar. Lägg upp på tallrikar, toppa med dill och pepparrot. Gärna en citronklyfta också.
Kommentera