Dagens snabba laxpanna uppstod med hjälp av skagenpanna från arla. Använder sällan färdiga smaksättningar, men visst kan de vara praktiska när tiden är knapp. Riktigt gott blev det också tillsammans med lax, räkor & purjolök. Fullkornspasta och kokta grönsaker serverades till.
Laxpanna
4 portioner
500 g lax
200 g skalade räkor
en bit purjolök (ca 10 cm)
1 tsk olivolja
salt, peppar
en burk skagenpanna
Skär laxen i kuber. Ansa och strimla purjon. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen tillsammans med purjon några minuter. Salta och peppra. Tillsätt skagenpannan och låt koka ca 2 minuter. Rör till sist ner räkorna. Servera med pasta och grönsaker.
Lisa says
jag har aldrig använt nån av ”pannorna”. hur smakar den, som skagenröra? (; gott såg det ut i alla fal. det mesta har ju en tendens att bli gott med lax. mm…
lina says
lisa: Ja, lite som skagenröra smakade den. Rikitgt gott, trots att det kunde varit en aning mer smak på den enligt mig!