Tog mig i kragen och lagade riktig middag, trots att jag egentligen känner att jag kan leva på soppa och dryck ett tag till. Inget avancerat, men jag fick i alla fall testa den nya kryddmixen, Fish Taco Spice Mix. Allt jag gjorde var att krydda Pangasiusfileér med mixen (plus lite salt), sedan fick de gå klart i ugnen (175 grader) ca 15 minuter. Till det åt vi fullkornsris och en enkel tomatsalsa med majs.
Så vad tyckte jag då? Själv gillade jag mixen. Det var rätt mycket hetta i den, och förutom chilin kunde jag ana lite limesmak. Smakerna av koriander och vitlök kom dock inte fram enligt mig. Men den var god och jag kan tänka mig att den passar till nästan all sorts fisk. Någon form av tomat, antingen i salsa/sallad eller kanske tomatsås funkar fint till kryddningen.
I Santa Marias receptfolder kan man utläsa följande om mixen: Ett tips till alla föräldrar: Med den här kryddblandningen är det enkelt att få barnen att äta nyttig fisk! Ett påstående som tyvärr inte stämde in på min käre son. Det här var alldeles för kryddstarkt för honom. Tur att jag kryddade några av fileérna med bara salt och peppar. Även sambon tyckte det var lite för hot. Men alla är vi olika, och det finns garanterat barn som gillar denna också. Testar ni mixen så dela gärna med er av era synpunkter.
Återkommer med synpunkter om de övriga kryddmixerna så fort jag testat dem!
Kommentera