En riktig fiskdag för mig idag, både till lunch & middag! Men fisk säger jag inte nej till:) Har nyss ätit underbar bakad lax med tapenade, samt råris & lite grönt i form av zuccini och aubergine!
Bakad lax med tapenade
4 portioner
4 laxfiléer, eller ca 400 g laxbit
ca 4 msk tapenade på burk
salt, peppar
1 zuccini
1 aubergine
10 soltorkade tomater i olja
salt, peppar
Rött råris (koka enligt anvisning på paketet)
Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på paketet. Lägg laxen i ugnssäker form, salta & peppra en aning. Bre på tapenade (på burk använde jag).
Skiva aubergine och zuccini i mindre bitar och lägg runt om laxen. Strimla soltorkade tomater i olja och lägg överst. Salta & peppra. Baka i ugn ca 15 minuter. Servera med riset.
Mjölksyra says
spännande och gott det ser ut!
/Bille
Johi says
Älskar lax men har aldrig testat med tapenade på, det måste jag göra!
lina says
bille: Var supergott!
johi: Ja, testa. Gillar du tapenade så är det en oslagbar kombination!
Emma says
Nu är ju jag inte så förtjust i oliver men det såg gott ut ändå. Jag brukar ibland ha pesto på laxan.