Gillar ni liksom mig kombinationen choklad och lakrits tycker jag ni ska testa dessa tryfflar! Härlig mörk chokladsmak tillsammans med lakritstouchen är sagolikt gott. Skär i bitar eller rulla och garnera på valfritt sätt, några har jag toppat med lakritspulver och några rullades i lakritssocker (strösocker + lakritspulver). Perfekt helggodis:)
Hoppas ni får en mysig helg!
Mörk choklad- och lakritstryfflar
ca 30 st
200 g mörk choklad (gärna 70%)
1 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver
1 tsk honung
garnering:
lakritspulver
lakritssocker (strösocker blandat med lakritspulver)
Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde, lakritspulver och honung under omrörning. Häll gräddblandningen direkt över chokladen och rör tills det blir en jämn smet. Häll upp smeten i en liten form, låt stå kallt i kylen någon timme eller längre. Forma runda tryfflar som du rullar i lakritssocker, eller skär i bitar och pudra över lite lakritspulver.
Kommentera