Tänk att påsken redan är på ingående! Känns som att tiden går otroligt snabbt nu.
Tänkte tipsa om några rätter som hängt med mig ett tag nu och som passar fint till påsken. Denna gravlaxsallad med äpple och senapsdressad potatis är verkligen super! Många påsksmaker på en och samma tallrik och riktigt enkel att svänga ihop. Får man tag på fin sparris så är det riktigt gott att ha i salladen också.
Gravlaxsallad med äpple och senapsdressad potatis
4 portioner
4 st ägg
Ca 8-10 potatisar
3 msk vitvinvinäger
1 1/2 msk grovkornig senap
3 msk rapsolja
salt, svartpeppar
en påse färsk bladspenat
2 äpplen, syrlig sort
en bit purjolök
200 g gravad lax
Koka ägg och potatis. Blanda under tiden ihop vinäger, senap, olja och smaka av med salt och peppar. Låt äggen svalna i kallt vatten och skala dem. Skala och skiva potatisen och vänd runt den i senapsvinägretten, låt gärna dra en stund. Fördela bladspenat på ett stort fat, skala och tärna äpple och tillsätt. Ansa purjolöken och fördela den över salladen. Lägg på potatis och gravad lax (tunt skivad), toppa med ägg. Servera gärna en citronklyfta vid sidan om.
Kommentera