Stick i en pinne och maten ser genast lite roligare ut! Köttfärsspett är därmed väldigt barnvänlig mat. I dag bara smaksatt med lök, vitlök, salt & peppar. Annars gillar jag att smaksätta färsen med soltorkade tomater, fetaost & oregano. Till spetten åt vi klyftpotatis & coleslaw sallad. Supergott!
Färsspett
4 portioner
400 g nöt eller lammfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Hacka lök och vitlök. Blanda löken med färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma avlånga biffar och trä upp på spett. Lägg i ugnssäker form och tillaga i ugnen på 225 grader ca 12 minuter.
Coleslaw
500 g vitkål
2 morötter
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
en gnutta vitpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
1 – 1 1/2 dl matyoghurt
Strimla vitkålen och riv morötterna. Lägg i skål och tillsätt socker, salt, peppar och vinäger. Rör i senapen och yoghurten. Låt dra en stund och servera sedan till köttfässpett eller hemmagjorda hamburgare.
annamaria says
Åh så gott. Vi ska grilla på lördag. Färsspett funkar ju ypperligt… Det är nästan lika härligt att planera allt inför grillningen som själva grillandet. Kramiszzar från en som bloggar igen….
lina says
annamaria: Grillat längtar jag efter enormt mycket!!!! Kul att du bloggar igen!!!
Catty says
vad gott 🙂 du har så rätt så 🙂
Lo Woldemar says
Har nú testat din coslaw, ä å den är så dunergod:) så detta recept ”snor” jag om ok?
Hoppas du har fler trevliga tävlingar, tyvärr han jag ej delta denna gång men nästa ska jag vara snabbare:)
Önskar en trevlig helg/kram
Lo
lina says
catty: Visst har jag:)
lo: Gör det du, den är riktigt god faktiskt! Fler tävlingar väntar framöver! Trevlig helg du med!