Varje gång jag äter rödbetor lovar jag mig själv att äta det oftare. Det är ju så gott! Idag ugnsbakade jag rödbetorna tillsammans med potatis. Smulade över lite getost mot slutet av tiden, så den smälte och fick lite färg. Sedan ringlad vit balsamvinäger över vid serveringen. Smälter nästan i munnen!!!
Rödbetorna funkar ju utmärkt helt ensamma som en förrätt. Men till middagen idag åt vi köttbullar, och det blev riktigt gott.
Mumsiga köttbullarna
ca 30 köttbullar
500 g nötfärs (eller lammfärs)
1 liten gul lök
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
salt
svartpeppar
Hacka löken och blanda ner i färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda om. Rulla till köttbullar och stek dem i stekpanna tills de är klara.
Ugnsbakade rödbetor & potatis
4 portioner
1 knippe svenska rödbetor (ca 6-8 st)
6-7 st medelstora potatisar
olivolja
salt
svartpeppar
en bit getost
(vit balsamvinäger)
Skala rödbetorna och skär i skivor (ca 1 cm tjocka). Lägg dem i ugnssäker form. Skrubba potatisarna, skiva dem och lägg i formen tillsammans med rödbetorna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 225 grader ca 30 minuter. När ca 5 minuter återstår av tiden smular du getost över betorna. Sätt in i ugnen högt upp tills osten smält och fått lite färg. Servera rödbetorna och potatisen med rucola och ringla gärna vit balsamvinäger över rödbetorna.
Molly says
håller med dig om att rödbetor är gott:) passar ju dessutom till så mycket:) ha en fin fortsättning på din kväll:)
Mian says
Favorit hos oss också.
Gott gott gott!
Camilla says
det här var jättegott! rödbetorna blev super…