Denna enkla kycklingrätt med ädelost är en favorit hos hela familjen som lagas ofta hemma hos oss. En rätt som fungerar lika bra till vardags som till helgen. Tycker det passar bäst att servera någon form av ris/dinkel/grynblanding eller liknande samt en enkel tomatsallad med rödlök till kycklingen.
Kyckling med ädelost
4 portioner
500 g kycklingfiléer
Salt, peppar
1/2 msk rapsolja + 1/2 msk smör
2 1/2 dl Oatly imat (eller matlagningsgrädde)
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk krossad rosépeppar
100 g ädelost
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja och smör så att de får fin yta, salta och peppra och lägg över i ugnsform. Tillsätt imat, vitlök, soja, rosepeppar och smula över osten. Krydda ev extra med svartpeppar. Ställ in formen i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med ris och sallad.
Kommentera