En sats tryffel är standard till jul, och i år blev det ljuvlig espressotryffel. Gillar man kraftig chokladsmak och kaffe är det dessa man ska satsa på. Vill man hellre smaksätta med något annat funkar det fint också. Bara att byta ut kaffet mot exempelvis likör, glögg eller vad man nu föredrar.
Espressotryffel
ca 40 st
500 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
2 msk espressokaffe (alt. starkt bryggkaffe)
kakao (att rulla tryffleln i)
Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde och tag kastrullen från värmen. Rör ner chokladen och rör tills den smält.Tillsätt florsocker och kaffe, rör om. Häll smeten i en form och låt tryffeln stelna svalt i ca 1 timme. Forma sedan små kulor med händerna och rulla dem i kakao. Förvara tryfflen i en burk med lock i kylskåp.
Melchior says
Tjenare, vilken choklad är det du använder i dina tryfflar? Dvs, vilket märke.
lina says
Melchior: Jag brukar använda valrhona. God Jul!
Martina says
Mmm, dom där är garanterat goda!
Tara says
Vad fina de är! Kaffe och choklad är absolut en av mina favorit kombinationer:D
God jul!
Carolina(acarolinas) says
Gud va gott! vad fina dina blev, jag gjorde tryfflar enligt jamies recept och hade espresso i, och lite nescafe pulver ( supergott, blir kripsigt då!) men mina bara rann ut. suuuuck. dom var goda som lite tillbehör till glass iallafall! 😉
Cecilia says
Mm de här såg goda ut. Dem kan man äta efter jul också tycker jag (som inte hinner baka mer innan ;))!