Den här typen av potatissallader käkas frebilt av mig under vår och sommarmånaderna. Älskar verkligen potatis i kombination med senapsvinägrett, och det blir superfräscht att blanda i smakrika primörer. Den här gången valde jag sparris och rädisor, samt kapris som smaksättning. Underbart till grillat!
Enkel potatissallad till grillat
4 portioner
ca 1 kg färspotatis
3 msk vitvinsvinäger
1 msk grovkornig senap
ca 1 dl rapsolja
salt, svartpeppar
3 msk kapris
ett knippe rädisor
ett knippe färsk lättkokt sparris (grön)
Koka potatisen. Låt svalna lite och skala den eventuellt. Blanda vinäger och senap, tillsätt sedan oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner potatisen i vinägretten när den fortfarande är ljummen. Låt dra medan du sköljer och skivar rädisorna och kokar sparrisen lätt. Lägg sedan upp potatisen på ett fat och blanda i kaprisen. Toppa med sparris och rädisor.
Emma Kusin says
Heeej! Jag ser ett sött litet blått öga under potatisfatet! Hahha=) Smarrigt med grillat! Hälsa familjen!
Martina says
Ser ut som en sådan potatissallad som jag älskar. Härligt med vårprimörerna i.
lina says
Emma: Ha, ha…ja han kan inte hålla sig från kameran den lille linslusen:)
Martina: Jag med. Passar ju till allt och primörerna är ju fantastiska!!!
Remsan says
Så vårfräscht! Åh, så gott till grillat!
Fridas kök says
Mums! Sådana sallader älskar jag! 🙂 De är mycket godare än potatissallad gjord på crème fraiche, tycker jag.