Det är många som frågat om receptet till den goda chiliböngrytan som jag bjöd på när jag gästade middagshjälpen under förra året. Eftersom de gjort om sidan fungerar inte den tidigare länken (vet inte om receptet finns kvar), men här kommer det igen för er som vill testa:)
Chiliböngryta
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili (spansk peppar, ev mer för rejäl hetta)
1 morot
1 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 knorr fond du chef grönsaker
1 förpackning (400 g) blandade bönor
1/2 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
Till servering:
Persilja
Gräddfil
Surdegsbröd
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili och skär moroten i tunna skivor. Hetta upp rapsolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili och tomatpuré i några minuter. Tillsätt krossade tomater och fond, låt puttra i ca 10 minuter. Blanda i bönorna, låt allt bli varmt och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Toppa grytan med persilja och servera tillsammans med gräddfil och ett gott surdegsbröd.
Eric says
Det där lät fantastiskt gott. Den ska jag prova!