När jag som 18 åring semestrade i Grekland provade jag Frappé för första gången. Det föll mig då inte alls i smaken. Ett antal år senare (och efter ännu några Greklanstrippar) lärde jag mig dock att uppskatta det kalla sötade kaffet. En varm sommardag är det otroligt svalkande och gott!
Här i norr har vi nu njutit av ett par underbara sommardagar. Det är inte ofta vi får uppleva den här typen av värme redan i mitten av maj. Så jag tar till vara på varje stund och svalkar mig mellan varven med en iskall Frappé i skuggan. Tillåter vädret, så blir det många av dessa i sommar!
Frappé
1 glas
en dubbel espresso (alt mycket starkt bryggkaffe/gärna nescafé, ca 6 cl)
2 tsk ekologiskt rörsocker
1 dl mellanmjölk
ett gäng isbitar
Gör en dubbel espresso och smaksätt med sockret. Lägg isbitar i en shaker och tillsätt kaffe och mjölk. Skaka loss ordentligt till isen krossas. Häll upp på glas och njut en varm sommardag.
Kryddburken says
Frappe lät himla gott! De måste jag prova! Är ni nöjda med er espressomaskin? Så mycket gott du lagt upp på sistone, har inte hängt med riktigt! Hoppas allt är bra med dig och la familia! Kram
lina says
Kryddburken: ja, det svalkar gott i värmen. Espressomaskinen är toppen och går verkligen varm här hemma:)Kram.
KarinW says
Jag tränar på kaffe och det går bättre och bättre,tror jag skulle klara din frappé, har druckit iced moccha. Om solen kommer i helgen så testar jag, tack för tipset Lina!
an angel at my table says
Tack för all inspiration och goda matrecept! Man blir så inspirerad att laga mat här hos dig. Jag har fått några recept som jag vet kommer att bli favoriter här hemma!
Allt gott!
Mari