Idag tror jag vi har första höstdagen med riktigt ruggigt väder. Ösregn och blåst….man vill bara vara inne och mysa:) Kanske baka något?
Dessa dinkelscones bakade vi igår och njöt till kvällsfika ihop med ost och den goda jordgubbsmarmeladen jag gjorde tidigare i somras. Så gott till en kopp te så här i höstrusket.
Dinkelscones
6 dl dinkelsikt
2 dl grovt rågmjöl
1/2 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mild naturell yoghurt
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och smula ihop allt med fingertopparna, tillsätt yoghurt och arbeta snabbt ihop en deg. Dela degen i 4 delar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till sconesen med mjölad hand och skåra varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Servera nygräddade med smör, ost och gärna en god marmelad.
Kommentera