Denna goda pastarätt åt vi till middag i går. Enkelheten själv är den. Bara att fräsa ihop allt i en stekpanna och servera tillsammans med pasta, rucola & röd pesto (som ”gör” denna rätt). Färsk sparris är gott till också!
Lax & räk pasta
4 portioner
4 portioner
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
300 g lax
300 g räkor
salt, svartpeppar
rucolasallad
röd pesto
rostade pinjenötter
ev sparris (till servering)
Skala och hacka lök. Skiva vitlöken tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken i den. Skär laxen i kuber och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt räkorna på slutet. Salta och peppra. Servera med nykokt pasta, rucola sallad och röd pesto. Strö över rostade pinjenötter.
Till efterrätt avnjöt vi en underbar vit chokladmousse med smak av citron. Hallon och rostad mandel på toppen är ett måste till denna mousse, som lätt blir lite mäktig. Men den smakar ljuvligt! Receptet hittar du här!
Andréa says
Åh jag som ÄLSKAR vit choklad!! Vilken tur att det är dags att handla idag 😀
emma says
Oj, vad pastan såg god ut! Blev riktigt sugen på lax nu, var evigheter sedan jag åt det.
lina says
andréa: Då måste du testa denna underbara mousse. Men den kräver nästan hallon eller andra bär till, för det blir ganska mäktigt.
emma: Lax är mums!
Catty says
Vad gott det ser ujt ! 🙂 gud!.. förresten så älskar jag vit choklad, inget bättre 🙂
Naa says
Detta blir min lunch till jobbet imorrrn =) Tackar!!
lina says
Naa: Det är kanongott!!!