Kan kanske låta märkligt att vara sugen på glassliknande godsaker i den här kylan….men frozen yoghurt är bland det godaste jag vet!!! Speciellt den här varianten med mycket citronsmak & rostad kokos på toppen. Den ska jag njuta långsamt av nu, tillsammans med en kopp te. Vilken kombo va?
Frozen Yoghurt
1-2 portioner
1/2 dl citronsaft
skal från 1 citron
2 msk florsocker
2 1/2 dl turkisk yoghurt
2 msk rostad kokos
ev lite rivet citronskal
Pressa saften från citron i en kastrull. Tillsätt citronskal och florsocker, och låt småkoka någon minut. Låt blandningen svalna. Vispa upp yoghurt och blanda ner den avsvalnade citronblandningen i yoghurten. Häll upp i formar och ställ i frysen. Tag fram en stund innan servering (ganska lång stund så att den hinner halvtina blir godast) och toppa med rostad kokos och ev rivet citronskal.
Anna says
hej lina, jag har en liten fråga angående nötter.
vilken nöt är den nyttigaste ur ett perspektiv då man vill åt protein?
tack för att du inspirerar så mycket med din blogg.
Petra Månström says
Mums – återigen en kombo som jag älskar. Syrlig citron, lite sött och så kokos. Yummie =)
lina says
Anna: Den nöt som innehåller mest protein är pistagenöt (20,5 g protein/100g), tätt följd av sötmandel som egentligen inte är en nöt men dock. Kul att du hittar inspiration här!
lina says
Petra: Den är underbar!!!! På somrarna äter jag den flera gånger i veckan, tröttnar aldrig!!!!
Krydda Livet says
WOW vad mycket gott du ger tips om. Jag blev superhungrig bara så där haha.
Ska spara ner några recept och se till att göra dem snart. Mums!
Hoppas allt är bra. Kram Josefin
lina says
Josefin: Den här måste du bara testa!!!! Kram.
Christoffersmat says
Det här ska jag prova.
Mvh
Christoffer
Sofie says
Riktigt bra matblogg… Här kommer jag kika in för att hämta massa inspiration. Det är svårt när man nyss har flyttat hemifrån att komma på vad man ska laga varje kväll. Förstår inte hur vuxna klarar av att laga så många olika rätter! Haha.
Don't mind me says
Det här lät sjukt gott, måste testa någon gång framöver!
Jennie says
Åh så gott!
Mums!! 🙂
Ida says
hej lina
jag gjorde denna ikväll men den blev väldigt isig, inte len o krämig liksom..ska det vara så? eller vad blev fel??
jag gjorde ett havreströssel o hade som topping ist, kan rekomenderas =)
Ida
lina says
ida: Hej! Nä, min blev krämig och god. Jag tog dock ut min ur frysen ett bra tag innan jag åt den, så att den fick halvtina. Kan vara det som det beror på. Havreströssel lät gott!
Ida says
lät min tina länge med.. det var fortfarande isigt.. jättemärkligt.. hm, får testa nån mer gång =) var dock himla gott!
lina says
ida: Ja, då vet jag faktiskt inte vad det kan bero på. Hade du turkisk/tjock yoghurt?
Ida says
japp, jag använde turkisk, den i spann.. ja himla märkligt..
Cutecake says
Nej, men va gott! Älskar också frozen yoghurt, för syrligheten och sötman kombinerat! Tack för receptet!
Frozies says
Orkar man inte göra sin egen frozen yoghurt finns det numera en svensk leverantör av frozen yoghurt; http://www.frozies.se / Annika