Fredagsfika är mysigt! Jag och prinsen har bakat en mumsig äppelkaka som vi nyss njutit av. Den blev lite knäckig och riktigt, riktigt god. Passar bra att äta som den är till en kopp kaffe, men kan också tänka mig den som en enkel dessert med en kula vaniljglass till.
Trevlig Helg på er!
Enkla äppelkakan
2 ägg
3 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g smör
2 dl havregryn
2-3 äpplen
socker + kanel
Smörj och bröa en långpanna (ca 35×30 cm). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten. Smält smöret och blanda ner i smeten tillsammans med havregryn. Bred ut smeten i långpannan. Skala och skiva äpplena tunt. Blanda kanel och socker och vänd runt äppelskivorna i blandningen. Tryck ner äpplena i smeten. Strö på lite extra socker och kanel, samt pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 25 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Molly says
tittar in och önskar dig en fortsatt trevlig helg 🙂 take care! kram!
lina says
Molly: Tack detsamma!
Sandra drömkaka says
mmm äppelkaka, blir perfekt nu då sommaren har kommit 🙂
Hoppas du har en riktigt härlig söndag 🙂