Jag gillar att välkomna helgen med en fredagsdessert. Key lime pie kan vara något av det enklaste man kan göra i dessertväg. Och så god den är! Syrlig och söt på samma gång. Dessutom funkar det lika bra att göra pajen en eller två dagar innan den ska serveras (den blir faktiskt bara godare). Bra va? Nu finns det ingen anledning att inte testa denna. Trevlig Helg på er!
Key lime pie
ca 10 bitar
pajskal:
ca 12 digestivekex
75 g smör
1/2 msk vaniljsocker
fyllning:
en burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
4 äggulor
1 dl pressad lime
Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen i en matberedare. Smält smör. Blanda kexsmulor, smör och vaniljsocker. Tryck ut detta i en pajform med löstagbar kant. Grädda ca 10 minuter, 200 grader. Blanda äggulor, kondenserad mjölk och lime. Häll smeten i pajskalet och grädda sedan på 125 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt pajen svalna. Garnera gärna med lime och servera en klick vispgrädde till.
matarkivet says
Maste verkligen testa denna, sa latt och verkar sa god! tack for tipset!
olivia says
Hej! Jag heter Olivia och har tillsammans med min kompis Johanna startat ett UF-företag som heter Three-Course UF. Vi säljer receptböcker innehållande trerättersmiddagar i tio olika teman! Alla recepten är plånboksvänliga, lättlagade och dessutom finns tips på hur man kan göra varje middag nyttigare! Det vore väldigt kul om du som matintresserad ville läsa gärna mer på http://threecourse.blogg.se/ :)!
Remsan says
Oj, vad länge sedan jag gjorde en Key lime pie. Men det är ju så ruggigt gott!. Hoppas ni får en trevlig helg.
Vegetarisk Vardag says
Fräscht, helt klart!
Martina says
Åh, så gott! Men går det att få tag på key lime i Sverige, nån som vet?