Desserten är intagen, och jag är sprängande mätt! Men smarrigt var det. Chokladkaka med mörk choklad, serverad med mjukrörd vaniljglass som jag blandat med lite hackad rosmarin samt rostade pinjenötter på toppen! Om jag inte minns helt fel så var det Leila jag såg blandade rosmarin i glass. Har bara ett svagt minne av att jag sett någon göra det i ngt matlagningsprogram, sedan har jag gått och varit sugen på det ett bra tag nu. Och det passade ju verkligen kanonbra i vaniljglass!
Rebecca says
Det lät verkligen himmelskt! Rosmarin är min absoluta favoritört. I chokladbutiken där jag jobbar säljer vi praliner. Annelie, som äger butiken och tillverkar pralinerna, är väldigt duktig och kreativ (har arbetat en hel del med Jan Hedh t.ex.). En av mina favoritpraliner är smaksatt med apelsin och rosmarin. Mitt tips är att nästa gång riva i lite apelsinskal, i glassen, tillsammans med rosmarinen. Eller varför inte smaksätta chokladkakan med apelsinskal?
Trevlig kväll.
natz says
det låter verkligen jättegott, och ser dessutom supersmarrigt ut 🙂 vi åt också god efterrätt, men idag blev det faktiskt färdigköpt. det går bra det med ibland…
Sofie says
Ser jättegott ut! Allt som inkluderar chokladkaka är jag såld på…
lina says
sofie: Me too!
sofia says
Muums! Rosmaringlass, vad underbart det låter 🙂 aldrig hört talas om det innan!
lina says
sofia: Ja, det var gott. Lite annorlunda!
Stina says
sv: Tack :). Ska också kolla i din blogg!
Mm, ser jättegott ut 😀
bille /Mjölksyra says
vilken häftig kombination med glass och rosmarin!! detta måste jag testa.