Citrusfrukterna har sin bästa tid och jag passar på och njuter dem i olika skepnader. Mest naturella faktiskt, men också i färskpressad juice, som smaksättning i matlagningen, desserter och i diverse fruktsallader.
I veckans medelemstidning från coop blev jag frestad av en citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter. Svängde ihop en variant nästan på studs med det som fanns hemma:) Ananas, apelsin och blodapelsin som serverades med kanelyoghurt och rostad mandel. Himla gott som en del av frukosten eller till mellanmål!
Citrussallad med kanelyoghurt och rostad mandel
2 portioner
1 liten ananas
1 apelsin
1 blodapelsin
1 dl yoghurt
1/2 tsk kanel
rostade, hackade mandlar
Skär alla frukterna i bitar, lägg upp på en tallrik. Blanda yoghurt och kanel och servera till fruktsalladen. Strö över hackad mandel.
Ann-Sofi MATSAFARI says
Så gott det låter med kanel i yoghurt:) Det måste jag prova!
Emmy says
Jag citrusfrossar också nu. Det gör jag iofs nästan alltid, men nu är de extra goda. Låter mycket gott med en kanelyoghurt till.