Chili Pasta

Nog orkade jag trycka i mig lite middag i alla fall:) Kanongod chilipasta passade mina smaklökar perfekt! Lite hot, mycket citronsmak, lax, räkor… Sådan här mat gillar jag! Receptet hittade jag i boken Kärlek, oliver & timjan (välläst bok hos oss), mängderna jag använde är dock inte exakt som receptet. Eftersom det blev riktigt gott anger jag mängderna jag använde!
Ha en superhärlig Fredag kväll!!!

Chili Pasta
4 portioner
5oo g räkor med skal
200 g lax
400 g fullkorns spaghetti
2 msk olivolja
1 röd chili (man kan ta 1 1/2 om man gillar hot!!!)
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
rivet skal av 1 citron
salt, peppar
50 g rucolasallad
1 1/2 dl riven parmesan
Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka paprikan. Riv skalet av en tvättad citron. Skala räkorna. Grovstrimla rucolan. Riv parmesanosten. Ställ allt åt sidan.
Skär laxen i små kuber och stek i lite olja några minuter. Salta och peppra.
Koka pastan. Under tiden fräser du chili, vitlök och paprika i olivolja (2 msk) på ganska låg värme ca 4-5 minuter. Salta och peppra. Spara 1 dl av pastaspadet. Blanda sedan chiliröran ner i den nykokta avrunna spaghettin och vänd sedan ner räkor, lax, rucola och citronskal. Häll i kokspadet som du sparade och rör om. Servera med riven parmesan!

7 reaktion på “Chili Pasta

  1. mmm, den här ska jag prova! ( fast jag skippar parmesanen )Jag har en chili con carne av grytbitar på spisen, tänkt att grytbitarna ska koka sig möra,men jag vetetusan hur det går…typiskt när man skulle prova ett nytt recept och det är fredag och allt. Hur får man annars kött mört? Bankar?

  2. Gott,gott=) Min vän har den boken, verkar vara kanon recept i den, vet att hon gillar den skarpt.

  3. Såg verkligen gott ut! Men jag har så svårt att tillaga räkor. De har en tendens att bli sega, även om jag bara rör ner dem i slutet och låter de värmas av de öviga ingredienserna. Blir alltid jätteäckligt tyvärr.

  4. sofy: Chili con carne är ju supergott! Det brukar ju krävas rätt lång tid för att köttet ska bli mört faktiskt, har själv ofta för bråttomt och det blir segt!

    jossan: Ja, man blir hur inspirerad som helst av recepten & bilderna i boken. Den är underbar!

    emma: Här rörde jag bara ner räkorna efter att pastan var färdig, de blev inte alls sega! Men man får passa sig för att värma räkorna!

  5. Precis det där ska jag göra imorgon! Jag har massor med räkor i frysen, det blir perfekt! Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *