Caesarsallad är en rätt som verkligen går hem i vår familj! Det är så grymt gott med dessa kombinationer av fräsch krispig romansallad, kyckling, knaperstekt bacon, parmesan, caesardressing och så krutongerna som pricken över det hela:)
Idag firade vi in helgen med en snabbvariant av denna favorit. Jag brukar oftast göra klart kycklingen kvällen innan salladen ska ätas och så får den marineras under natten. Sedan älskar jag denna caesardressing som bara mixas ihop och egentligen inte är svår alls. Ibland är det dock skönt med genvägar och idag var en sådan dag:) Använde mig av Kronfågels minutkyckling caesar samt färdig caesardressing. Snabbfixat och enkelt men grymt gott ändå!
Caesarsallad – snabbvarianten
4 portioner
200 g romansallad
2 förpackningar minutkyckling Caesar
1 paket bacon
Ca 50-75 g parmesanost, hyvlad
Caesardressing eller färdigköpt variant
Krutonger:
4 skivor formfranska
Olivolja
salt
Börja med krutongerna. Skär bort kanterna på franskan och skär sedan i kuber. Stek dem i olivolja tills de får en gyllenbrun färg, salta. Låt svalna. Skölj salladen och skär i rätt stora bitar, lägg dem på ett stort fat. Lägg på kycklingen. Skär bacon i små bitar och knaperstek dem, låt rinna av på hushållspapper och lägg på salladen. Fördela den hyvlade parmesanosten över, ringla över caesardressing och toppa med krutonger. Servera direkt.
FÖRUTOM ATT HUSERA HÄR INNE SÅ FINNS JAG ÄVEN PÅ INSTAGRAM, FACEBOOK, BLOGLOVIN OCH TWITTER FÖR ER SOM VILL FÖLJA MIG DÄR
Kommentera