Potatismos i all ära, men ibland är det kul att variera sig. Jag är störtförtjust i blomkål och detta mos innehåller verkligen härliga smaker!
Blomkålens smak är ju rätt mild och len, och här har jag piffat till den med vitlök, persilja, olivolja, salt, peppar och en klick smör. Inga konstigheter men så himla gott! Passar fint att servera med chilistekt kyckling.
Chilistekt kyckling med blomkålsmos
4 portioner
4 st kycklingfiléer
salt, svartpeppar
chilikrydda (valfri sort)
1 msk olivolja
ca 2 blomkålshuvuden
1 grönsaksbuljongtärning
vatten (så att det täcker)
1 vitlöksklyfta, pressad
en näve persilja, hackad
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
1 msk smör
Krydda kycklingen med salt, peppar och chilikrydda runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och låt kycklingen få färg. Flytta över filéerna till en ugnssäker form och kör in i ugnen på 200 grader, i ca 15 minuter eller tills de känns genomstekta. Dela blomkålen i mindre bitar och koka i vatten tillsammans med buljongtärningen. När blomkålen känns mjuk, häll av vattnet (spara lite att späda moset med) och tillsätt vitlök, persilja, olivolja, ev lite av blomkålsvattnet samt salt och peppar. Mixa med stavmixer till det blir mos. Rör ner smöret och smaka av. Servera tillsammans med chilistekt kyckling.
Hanna says
Härligt med variation!
Lina Abrahamsson says
Ja, variation i matlagningen är ett måste för mig! Tröttnar lätt annars:)
Petra Liuski says
Bra tips! tackar för det 🙂
Lina Abrahamsson says
Var så lite:)
Alexandra - kärlek på tallrik says
Jag tycker faktiskt att blomkålsmos är snäppet bättre än potatismos, det smakar mycket mer <3 YUM!
Lina Abrahamsson says
Jo, och lätt att smaksätta på olika vis också efter tycke och smak.
Fröken Dill says
Mmmmm, jag älskar potatismos. men blomkålsmos är ju nästan ännu godare!!!!
Måste snart åka hem och äta middag….
Lina Abrahamsson says
Jag gillar de flesta former av mos när jag tänker efter:) Idag blev det rotmos här, vilket också är väldigt gott.