På lördag är det våffeldagen och såklart ska den firas:)! Jag gillar våfflor på många olika sätt både matiga varianter och mer klassiska med sylt och grädde. Eftersom våffeldagen i år infaller på en helg tror jag det får bli en våffelfrukost i form av dessa bananvåfflor. Det är samma recept som den populära bananpannkakan men här gräddad som en våffla.
Som topping är det bara fantasin som sätter gränser, här har jag bla toppat med kombinationerna hasselnötskräm + hallon, mango + kokossirap och vispad tjock yoghurt + hjortronsylt. Himla gott alltså! Vad skulle ni toppa era med?
Bananvåfflor
4 st (för 1 våffla använd detta recept)
4 st ägg
2-4 bananer (helt beroende på storlek, kolla så smeten blir jämn)
1 msk smör eller kokosolja
Till servering (förslag):
Hallon + hasselnötskräm
Mango + kokossirap
Tjock yoghurt + hjortronsylt
Mosa bananerna och vispa lätt ihop med äggen. Grädda i lite smör eller kokosolja i ett våffeljärn. Servera med valfri topping.
Kommentera