Det bästa med hösten är nog ändå att det är lika med skördetid. Naturen bjuder på så mycket underbart denna tid. Som vi njutit av hallon, blåbär och vinbär de senaste veckorna- helt fantastiskt!
För er som fortfarande har röda vinbär kvar eller för er som var smarta att frysa in några påsar, vill jag tipsa om att baka denna röda vinbärskaka som jag hittade inne hos Söta saker. Det söta och det syrliga- två av de bästa världar möts verkligen i denna kaka. Kan varmt rekommendera er att testa när baksuget faller på:) Även andra bär tror jag fungerar fint.
Röd vinbärskaka
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg
3 dl röda vinbär
Strössel:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta ner smöret samt ägget. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna (20×30 cm) och lägg på vinbären. Blanda ingredienserna till strösslet och strö över blandningen över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär kakan i rutor.
Kommentera