Jag brukar ofta blanda ihop olika nötter och frön, rosta och vips så har man en nötblandning som passar till mycket. En bra bas är mandlar, hasselnötter och solrosfrön. Ofta tillsätter jag också linfrön, pumpakärnor och någon torkad frukt som aprikoser eller russin. Jag hackar mandlarna och hasselnötterna, lägger dessa tillsammans med solrosfrön och eventuellt pumpakärnor i långpanna. In i ugnen på 200 grader ca 10 minuter. Viktigt att röra några gånger så det inte bränns! När detta har svalnat blandar jag i linfrön och ibland torkad frukt. Denna blandning passar jättebra i fil och yoghurt eller att strö över en fruktsallad.
bilder fruktogrönt
sofia says
Det smakade annorlunda från vanligt ris, men det var gott. Annars kan man ha lite vildris blandat i vanligt ris för att förändra lite!
Bra blogg du har, här fanns det massor med intressant att läsa 🙂
lina says
Bra tips! Det finns ju rätt många olika rissorter att välja på nu, kul med variation tycker jag.