Kände att det skulle vara mumsigt med nybakta scones & en kopp te till kvällsfikat, så jag tvärbakade några. Så kul nu med ny ugn och allt:) Exprimenterade lite med det som fanns hemma, och resultatet blev saftiga scones med bla morot & kanel. Morot och kesella ger alltid ett saftigt resultat, och kanel är en god smaksättning som funkar fint tillsammans med morot.
Riktigt goda blev de! Dessa scones passar bra att äta precis som de är, eller bara med lite smör på. Ha en fortsatt trevlig kväll!
Morotsscones med smak av kanel
8 bitar
3 dl vetemjöl
3 dl fiberhavregryn
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
1 tsk flytande honung
3/4 dl flytande smör & rapsolja
ca 2 dl finrivna morötter
2 dl kesella (1%)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner honung, smör & rapsolja, morötter och kesella. Blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar och platta ut med mjölad hand på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra i fyra delar. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Frida says
Kom de fina priserna, vad glad jag blev! Provade halloween-thét för en liten stund sedan, riktigt gräddigt och gott! Tack så mycket, roligt med den lilla lappen, tänk om man alltid fick ett litet meddelande med i paket när man beställer saker, det skulle vara så mysigt 🙂 Vad gott med morotsscones förresten!!
lina says
Frida: Kul att du gillade halloween teet. Vinster är alltid skoj!
Fröken Dill says
Vilka goda scones! Jag har en massa morötter hemma så dessa ska jag absolut testa.
Hälsar fröken Dill
lina says
Fröken Dill: Kul! Jag gillar dessa massor. De blir både saftiga och får en härlig smak av morot & kanel!