årets sista grillmåltid?

last grilled chicken by abris2009
den grillade kycklingen möter höstsmaker i pytten. äpple & rosmarin är klockrena
tillsammans.

Idag visade sig hösten från sin allra bästa sida med både frisk krispig luft och varma solstrålar. En grillmåltid kändes alldeles rätt en sådan här dag. Kanske var det årets sista grillmåltid dessutom. Finns ju egentligen inget som säger att grillat endast hör sommaren till, men för oss blir det lätt så. Vi går mot gryttider, sopptider, söndagsstekar… och grillen tenderar att glömmas bort under den kalla årstiden. Dessutom har man ju oftast uppnått sin ”grilldos” under sommaren, och känner sig lite mättad den här tiden på året.

Det smakade dock utmärkt med kvällens grillade kyckling, som serverades med en höstpytt på potatis, rotfrukter, äpple och rosmarin samt fetacreme. Älskar sådana här typer av pytt som man kan smaksätta efter aktuell årstid. Även kantareller hade gjort sig utmärkt i denna, men dem hoppade vi idag.

Höstpytt med äpple och rosmarin
4 portioner

1 gul lök
ca 3 medelstora potatisar
ca 3 morötter
en bit kålrot
1 msk rapsolja
1/2 msk smör
1-2 svenska äpplen
1 tsk färsk rosmarin, fint hackad
salt, svartpeppar
1 tsk honung
(ev kantareller)

Skala och hacka löken. Skala potatis, morötter och kålrot och tärna dem i ganska små tärningar. Hetta upp rapsolja och smör i en stekpanna. Fräs lök, morötter och kålrot på medelvärme ca 10 minuter. Tillsätt sedan potatis och låt allt fräsa på svag värme tills potatis och rotfrukter är lagomt mjuka, ca 30 minuter. Tärna sedan äpple och tillsätt det tillsammans med rosmarin och honung. Smaka av pytten med salt och peppar. Servera med grillad kyckling och fetacreme (yoghurt+ smulad fetaost + svartpeppar).


7 reaktion på “årets sista grillmåltid?

  1. Höstpytt låter jättegott och sidans nya utseende är verkligen super- så fint det blev! =) Härligt nytt och fräscht, du måste vara jättenöjd!

  2. Ser så gott ut. Fördelarna med årstiderna är att många av oss automatiskt ändrar lite på innehållet i kosten. Kosten blir mer varierad…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *