Hallonglasstårta som går att förbereda dagen innan låter väl bra!
Hallonglasstårta
10-12 portioner
100 g valnötter
100 g mörk choklad (70 %)
3 st äggvitor
1 dl socker
Glass
200 g frysta hallon, tinade
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella, 10&
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.
bild och recept tasteline
Mjölksyra says
aaah, ser underbart gott ut!!
Emma says
Det ser gott ut men jag vet inte om det blir någon dessert för mig i år. Jag har spenderat den senaste veckan med att med glädje proppat i mig resterna av allt julgodis! 🙂 Så idag när jag gjorde en tårta tänkte jag för en sekund, usch vad tungt och sliskigt. Helt ofattbart att jag som den gottegris jag är tänkte så men jag tror jag har sockerchockat min kropp den senaste veckan eller nåt. Men jag kan ju faktiskt har ändrat mig till på måndag…
Moa says
Åh, gud vilken häftig! 🙂 Mums!
sofia says
mums! allt med hallon är så lockande 🙂
carolina says
tack, vad gullig du är 🙂
maria says
Hej! Vilken tur att jag hittade din sida & receptet.
Du har räddat kvällens dessert 🙂
Redan igår hittade jag receptet på Tasteline & köpte alla ingredienser och idag när jag ska skriva ut receptet så funkar INGENTING på Tasteline. Panik!
Men nu är ju allting räddat!
Tack för det & önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
//Maria
lina says
maria: Vilken tur! Kul att jag kunde hjälpa till:)Gott nytt år!