Den klassiska 7-dagars salladen eller veckosallad som många också kallar den är inget en tröttnar på trots att den gjorts otaliga gånger här hemma. Perfekt att starta veckan med att göra en sats så finns det ju sallad hemma för veckans resterande dagar:)
I denna variant hade jag även i lite rödkål både för smakens- och ögats skull.
7-dagars sallad/veckosallad
4 portioner (går bra att dubbla)
3-4 st morötter
200 g vitkål
200 g rödkål
1 röd paprika
1 bit purjolök
Dressing:
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger el äppelcidervinäger
1 msk socker
1 tsk örtsalt
1 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
Riv morötterna grovt, strimla kålen, paprika och purjolök. Blanda allt i en stor skål. Koka upp olja, vatten, vinäger och socker och slå den heta dressingen över salladen. Tillsätt örtsalt, oregano och svartpeppar och blanda om rejält. Förvara övertäckt eller i låda i kylskåp i cirka en vecka.
Elin says
Åååh det där borde vi verkligen göra här hemma. Typiskt bra ”extrarätt” när det blir extra middagsgäster mitt i veckan tänker jag. Bra!
Lina Abrahamsson says
Ja verkligen! Perfekt att ha en sats i kylen:)